Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Співробітник працює у резидента Дія Сіті за сумісництвом: як оподатковувати його дохід

Реклама

Контролери пояснили за якою ставкою ПДФО оподатковувати зарплату працівника, який працює у резидента Дія Сіті за сумісництвом на підставі трудового контракту (у вільний час від основної роботи у іншого роботодавця).

Податківці нагадали, що організаційні, правові та фінансові засади функціонування правового режиму Дія Сіті, який запровадили для стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні, прописані у Законі «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні» від 15.07.2021 р. № 1667-ІХ.

Причому у пп. 2, 3 ч. 1 ст. 5 цього Закону не передбачено поділу працівників резидента Дія Сіті на штатних та за сумісництвом.

Згідно з пп. 170.141.2. ПКУ за ставкою 5%, визначеною у п. 167.2 ПКУ, оподатковують доходи платника податку - спеціаліста резидента Дія Сіті, які виплачують на його користь резидентом Дія Сіті у вигляді:

  • заробітної плати;

  • винагороди за гіг-контрактом, укладеним у порядку, передбаченому Законом № 1667-ІХ, у тому числі винагороди за створення та перехід прав на твори, створені за замовленням;

  • авторської винагороди за створення службового твору та перехід прав на службові твори.

Отже, інформують у ДПС, зарплату працівника, який працює у резидента Дія Сіті за сумісництвом на підставі трудового контракту, слід оподатковувати ПДФО за ставкою 5% за умови дотримання усіх вимог, визначених п. 170.141 ПКУ.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 103.03 розділу «Запитання - відповіді з Бази знань» ЗІР (zir.tax.gov.ua.)

Скористайтесь спецпропозицією для рішення LIGA 360: Бухгалтер (Преміум). Отримайте максимум аналітичних матеріалів, алгоритмів дій для роботи та бухгалтерських сервісів. Замовте зараз з економією 50%.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини