Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як відповідатимуть загальносистемники за несвоєчасну сплату авансових платежів

Реклама

Податківці Головного управління ДПС у Вінницькій області нагадали, що авансові платежі з ПДФО платник податку розраховує самостійно кожного календарного кварталу на підставі даних обліку доходів і витрат. Після цього розраховані суми сплачує до бюджету до 20 числа місяця, наступного за кожним календарним кварталом (до 20 квітня, до 20 липня і до 20 жовтня). Причому авансовий платіж за четвертий календарний квартал розраховувати та сплачувати не потрібно. Якщо результатом розрахунку авансового платежу за відповідний календарний квартал є від'ємне значення, то авансовий платіж за такий період не сплачують.

Згідно з п. 57.1 ПКУ платник податків повинен самостійно сплатити суму податкового зобов'язання, яку зазначив податковій декларації, протягом 10 календарних днів, після граничного строку, передбаченого ПКУ для подання податкової декларації, крім випадків, встановлених ПКУ.

Якщо ФОП несвоєчасно сплачує суму самостійно визначеного зобов'язання з ПДФО, то на нього чекають штрафи відповідно до ст. 124 ПКУ. При цьому, остаточний розрахунок ПДФО за звітний податковий рік платник проводить самостійно згідно з даними, зазначеними в річній податковій декларації, враховуючи сплачений ним протягом року податок на підставі документального підтвердження факту його сплати. Відтак, штрафні санкції за несвоєчасну сплату авансових платежів не застосовують.

Як новому ФОП бути впевненим у своїх рішеннях? З LIGA360:Підприємець. Тут знайдеш довідкову інформацію, роз'яснення держорганів, актуальні документи і законодавство. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини