Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У одному магазині продають товари і торгують через сайт: як програмувати ПРРО

Реклама

ПРРО згідно з п. 2 розд. IV Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування ПРРО, затвердженого наказом Мінфіну від 23.06.2020 № 317 може застосовуватись лише в тій господарській одиниці, дані про яку внесені до Реєстру ПРРО щодо такого ПРРО.

При цьому у розділі 3 «Дані щодо господарської одиниці» заяви про реєстрацію ПРРО за формою № 1-ПРРО зазначають:

  • ідентифікатор об'єкта оподаткування;

  • код території згідно з Кодифікатором;

  • назву господарської одиниці;

  • адресу розміщення господарської одиниці.

Водночас у розділі 4 Заяви в залежності від призначення ПРРО зазначається його тип - стаціонарний, пересувний, каса самообслуговування, інтернет-торгівля.

Назва та адреса господарської одиниці згідно з п. 2 розд. II Положення про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів, затвердженим наказом Мінфіну від 21.01.2016 р. № 13, є обов'язковими реквізитами фіскального чеку.

У абз. 3 п. 2 розд. І Положення визначено, що господарська одиниця - це стаціонарний або пересувний об'єкт, у тому числі транспортний засіб, де реалізують товари чи надають послуги та здійснюють розрахункові операції.

Податківці Головного управління ДПС у Дніпропетровській області зазначили, що торгівля через інтернет-магазин (сайт) є певним різновидом торгівлі поза торговельними або офісними приміщеннями.

Якщо місцем роздрібної торгівлі виступає певне приміщення, за адресою якого, у тому числі реалізують товари дистанційним способом (через інтернет-магазин (сайт), можлива реєстрація одного ПРРО на таку господарську одиницю з типом «стаціонарний».

Причому, щоб проводити розрахунок за доставлений товар поза межами цієї господарської одиниці реєструють ПРРО з типом «пересувний».

Якщо місце, за яким здійснюють дистанційну торгівлю (через інтернет-магазин (сайт), має іншу адресу, ніж місце роздрібної торгівлі, то на кожну таку господарську одиницю торговець повинен реєструвати окремий ПРРО з відповідним типом в залежності від призначення ПРРО.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини